Home » SLAPEN » natuurlijk slapen

Natuurlijk slapen

WAAROM IS SLAPEN OP NATUURLIJKE MATERIALEN BETER?

VENTILATIE EN SLAAPKLIMAAT

Uiteraard wil iedereen ‘s ochtends goed uitgerust wakker worden. Natuurlijk slapen op een Kuperus bed is hiervoor de oplossing: slapen op natuurlijke materialen is namelijk prettiger en beter  voor uw lichaam dan slapen op synthetische materialen.

Natuurlijk slapen is beter omdat natuurlijke materialen zorgen voor een betere ventilatie waardoor u de volgende ochtend uitgerust ontwaakt. Ook zorgt een goede ventilatie ervoor dat de matras vele malen langer meegaat. Dat natuurlijk slapen voor een betere nachtrust zorgt, is niets nieuws in Scandinavië; zij zijn daar al vele jaren van overtuigd.

HANDGEMAAKTE BEDDEN VOOR JARENLANG SLAAPGENOT

​Als u op zoek bent naar een bed, waarin u ’s avond heerlijk in slaap valt en ’s ochtends fris weer wakker wordt, zit u goed bij Kuperus. Handgemaakte bedden van Kuperus zorgen voor een goede nachtrust met precies de juiste ondersteuning. En omdat een Kuperus bed wordt aangepast aan de wensen van de klant, weet u zeker dat u een uniek bed heeft.

MEER DAN EEN EEUW VAKMANSCHAP

​Sinds 1905 houdt Kuperus zich bezig met de ontwikkeling en productie van handgemaakte bedden. Hiervoor gebruiken wij natuurlijke, duurzame materialen die lange tijd meegaan. Katoen, paardenhaar en scheerwol zorgen tezamen met Zweeds hout voor een goede nachtrust. Een leven lang slaapgenot, dat is wat wij u bieden met onze handgemaakte bedden.

Hoe wilt u uw bed hebben?

​​Handgemaakte bedden van Kuperus worden zoals gezegd gemaakt naar de wensen van de klant. Bij de productie van uw bed houden wij rekening met hoe u slaapt en wat uw gewicht en lichaamsbouw is. Zo zorgen wij voor een bed met optimale ondersteuning.

Onze handgemaakte bedden worden vervolgens afgewerkt met stof of leer uit ons ruime assortiment. Heeft u zelf nog wensen? Ook die kunnen wij verwerken in onze handgemaakte bedden.

MAATWERK

​Een Kuperus slaapsysteem beschikt over een massief grenen onderstel met Bonell veren. Daar bovenop komen de pocketveren. De tonvormige pocketveren  zijn per stuk verpakt in een zakje.

De veren zijn verdeeld in 5 verschillende zones. De zones die de zwaardere delen van het lichaam dragen zijn zachter, zodat het lichaam op die plaatsen verder in het bed zakt. De wervelkolom blijft horizontaal, waardoor het lichaam optimaal ondersteund wordt.

Afhankelijk van uw lichaamsbouw en –gewicht kiest u voor u het beste pocketverenpakket. Verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie.

Verschillende lagen paardenhaar, katoen en zuiver scheerwol vormen de afdeklaag, die zorgt voor optimale ventilatie en vochtregulatie. Een Kuperus wordt gestoffeerd met een stofsoort of leer naar keuze, verkrijgbaar in vele kleuren.

DIVERSE UITVOERINGEN

Model Alexia is er alleen in een vlakke uitvoering. De Malmö, Narvik en  Oslo zijn verkrijgbaar in een vlakke uitvoering of met één van de twee elektrische verstelsystemen met twee of vier motoren.
Naast verstelbaarheid is uw Kuperus model Narvik of Malmö met een massagefunctie uit te voeren.

Een Kuperus maakt u af met één van de soorten top matrassen.

BEDDEN MET POCKETVEREN

De Malmö beschikt over individueel beklede veerlagen. De twee veerlagen in het bed zijn individueel gestoffeerd en afgedekt met lagen katoen, wol en paardenhaar. Voor nog meer comfort zijn de pocketveren in de matras maar liefst 18 centimeter hoog.

De Narvik beschikt bovenop het frame met Bonell veren over een losse pocketveringmatras met veren van 12 centimeter hoog. De twee veerlagen in het bed zijn dus individueel bekleed en afgedekt met lagen katoen en paardenhaar.

Bij de Osla is de matras op vernuftige wijze aan de boxspring bedbodem bevestigd en hoeft het matras dus niet gekeerd te worden.

Wenst u meer informatie?

Bekijk het Slaapboek van Kuperus, of download het Slaapboek.
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.
Ook kunt u een bezoek brengen aan een dealer bij u in de buurt.